FAQs på svenska

annikaburman.com

Har ni en besöksadress?

Nej, vi säljer endast över nätet.

Var är smyckena tillverkade?

Från och med 2022 tillverkas alla smycken i Sverige, tidigare tillverkades de i Storbritannien.

Vem designar smyckena?

Alls smycken är designade av Annika Burman.

MATERIAL

Är smyckena tillverkade av ädla metaller?

Alla metallkomponenter är av guld eller 925 Sterling silver.

Hur många karat guld?

Nästan uteslutande 18k guld, skulle undantag finnas så är det tydligt utsatt i produktbeskrivningen. En lägre karat kan förekomma som gulddetalj på ett silversmycke. Smycket är då inte klassificerat som tillverkat av guld, utan betecknas då istället som ett silversmycke, med en silverstämpel.

Vad är vermeil?

Gold Vermeil är "förgyllt silver" eller "guldpläterat silver", fast som kräver att guldpläteringen måste vara minst 10 karat och att tjockleken på pläteringen måste uppgå till minst 2.5 microns. Silverinnehållet i den pläterade artikeln måste uppgå till minst 92.5% - dvs sterling silver. Gold vermeil smyckena på annikaburman.com har en tjocklek av minst 3 microns av 18k guld, pläterat på sterling silver. 

Vad är rhodium?

Rhodium is a vit metall från platina-familjen som ofta används för att plätera vitguld och silver. Det ger vitguld ett vitare lyster och skyddar silver mot oxidering. Rhodium finns även i andra färger, bland annat svart.

Vad menas med oxiderat/svärtat silver?

Silver som medvetet oxiderats för att ge en svart/mörkt grafitgrå färg. Färgen bevaras i fördjupningar, nedsänkta mönster och detaljer förutsatt att du inte rengör smycket med silverputs eller doppar det i silverdip. Mer utsatta ytor som oxiderats kommer så småningom att återfå sin blanka silverfärg pga nötning som sker naturligt vid användande.  

Vad betyder cabochon?

En sten med en slätslipad yta.

BESTÄLLA

Vilka betalalternativ erbjuds?

I Sverige accepterar vi Klarna kortbetalning eller faktura, bankgiro och Swish (kontakta oss om du önskar betala med Swish). Observera att bankgirobetalningen måste göras manuellt, dvs efter att ha valt alternativet "bankgiro" vid utcheckning så måste du följa upp med att genomföra betalningen från ditt bankkonto. Lägg till ditt namn och ordernummer som referens. Vid bankgiro betalningar tar det 1-3 dagar innan pengarna når oss. 

Inga varor skickas förrän vi erhållit din betalning, undantaget fakturabetalning genom Klarna.

Hur använder jag en rabattkod?

Rabattkoden skrivs in i samband med betalningen.

Medföljer en presentförpackning?

Ja, alla smycken levereras i en presentförpackning. 

Hur betalar jag för en specialbeställning?

En faktura skapas för din beställning och du betalar på hemsidan via en länk som skickas till din mejladress. 

Varför behöver jag fylla i mitt mobilnummer?

De flesta leveransföretag kräver ett mobilnummer vid bokningstillfället för att underlätta leveransen, vanligtvis för att kunna notifiera via SMS. Vid utlandsleveranser och hemleveranser kan de ofta behöva ringa för att paketet ska nå dig så snart som möjligt. Vi använder inte ditt telefon-/mobilnummer för något annat ändamål. Om vi behöver kommunicera med dig så gör vi det genom mejl.  

Hur tar jag reda på vilken ringstorlek jag har?

Du kan se vilken ringstorlek du har här. Du kan också meddela oss måttet på insidans omkrets och diameter på en ring som passar dig. En bredare ring behöver vara lite större än en smal ring, så ha det i åtanke om du tar mått från en ring du redan har. Vänligen kontrollera noga vilken ringstorlek du har innan du beställer eftersom vi tar betalt för storleksändring och medföljande leveranskostnader. Notera också att det inte alltid är möjligt att ändra en ringstorlek pga mönster, design eller infattade stenar.

Ingen av ringarna finns i min storlek

Vissa ringar finns bara i en storlek. När en ring är tillgänglig i alla storlekar så tillverkas den på beställning, vilket tar 2-8 veckor beroende på design och när på året du gör din beställning. "Öppna" ringar som kan justeras kommer att kalibreras innan vi skickar den till dig så meddela oss vilken storlek du önskar. Trots att det är ibland möjligt att själv böja ringen till önskad storlek så är det något vi avråder från. Om det upprepas flertalet gånger kan det orsaka sprickor i metallen som kan resultera i att metallen bryts. Samma råd gäller för stela öppna armband och armringar. 

BESTÄLLNINGAR

Varför tillverkas vissa smycken endast på beställning?

Vissa smycken i guld tillverkas på beställning och även ringar i din exakta storlek. Ungefärlig tillverkningstid går att läsa i produktbeskrivningen.

Tillfälligtvis kan smycken som vanligtvis tillverkas på beställning, köpas direkt. 

Hur lång tar en beställning att tillverka?

Vanligtvis 3-4 veckor. Nära jul och under sommarmånaderna tar det vanligtvis längre. Det gäller smycken som tillverkas exakt som beskrivet. Specialbeställningar tar 4-6 veckor eller längre.  

Vad avser en "beställning"?

Alla smycken som inte är redo att postas direkt.  

Hur betalar jag för en beställning?

En beställningsfaktura skickas till dig via mejl och inkluderar en länk som tar dig till betalningssidan. Du kan betala med kort, faktura, postgiro eller Swish.

Hur lång tar en specialbeställning?

Det varierar. Det kan ta 4-5 dagar för en mindre ändring av en kedja, till 8 veckor eller mer från att en design godkänts om det gäller ett större smycke vi inte vanligtvis säljer. Vänligen räkna med längre tillverkningstider under sommaren samt från mitten av november till mitten av januari. 

Kan jag returnera eller byta en specialbeställning?

Nej, vi accepterar inte returer av ett smycke tillverkats efter en kunds specifikation eller storlek. 

LEVERANSER

Ingår leveranskostnad i priset?

Ja, inom Sverige ingår leverans på alla smycken. 

Hur levereras smycket?

Inom Sverige använder vi Postnord och ditt smycke skickas med rek och är spårbart. Du måste identifiera dig när du hämtar paketet. 

Hur lång tid tar leveransen?

Vi avser att skicka inom 1-3 dagar och ditt paket anländer vanligtvis 1-2 dagar senare.

Vänligen notera att vi inte skickar mot postförskott.

Kan jag hämta mitt paket istället för att få det skickat?

Nej, det går tyvärr inte.

Vilka länder skickar ni till?

Klicka r för en lista på länder vi skickar till.

RETURER

Jag har ändrat mig, kan jag byta eller returnera mitt smycke?

Du har rätt att returnera ett köp inom 14 dagar, räknat från dagen efter att du först blev notifierad att varan var redo för att hämtas, att varan levererats, eller det första försöket att leverera genomförts. Kontakta oss så snart som möjligt  om du vill returnera ditt smycke, vilket sen måste vara oss tillhanda inom 14 dagar från det att du kontaktade oss. Smycket måste vara oanvänt och i perfekt kondition, samt inkludera presentförpackningen och övrigt innehåll som medföljde beställningen. Du bär kostnaden och ansvaret för att returnera varan till oss. 

Vänligen notera att försändelser som inte upphämtas och kommer att faktureras 200 kronor, vilket är en avgift för returporto samt en administreringsavgift.

VÄNLIGEN NOTERA ATT VI INTE ACCEPTERAR RETURER ELLER BYTEN AV SMYCKEN SOM MODIFIERATS ELLER TILLVERKATS EFTER EN KUNDS SPECIFIKATIONER.

Återbetalning arrangeras så snart den returnerade varan har besiktigats. Vi  meddelar dig så snart vi begärt återbetalning. Då Klarna sköter din återbetalning så sker det enligt deras villkor. 

GARANTI & REPARATIONER

Mitt smycke har ett fel, hur gör jag?

Alla smycken kvalitetskontrolleras, men om du trots detta skulle finna ett tillverkningsfel, kontakta oss då så snart som möjligt. Ett fel som inte uppstått pga felhantering av kunden avser vi att reparera så snart det är möjligt. Vi vill såklart att du ska vara nöjd och att du använder ditt smycke. 

SKÖTSEL

Hur hanterar jag bäst mina smycken?

Hantera dina smycken varsamt. Förvara smyckena separat för att förhindra att de repas.

Guld vermeil (pläterade) smycken klarar sig en längre tid utan att behöva pläteras på nytt om de behandlas varsamt. Vermeil-smycken ska inte komma i kontakt med kemiska produkter, alkohol eller eteriska oljor såsom parfym, rengöringsprodukter eller krämer. Undvik också att använda smycken i bad eller dusch, specifikt i salt havsvatten eller klorinerat vatten. 

Var även noga med hur du använder och förvarar stenar och pärlor. Om pärlor inte förvaras rätt så kan de tappa sin lyster och repas.

Du kan läsa mer om smyckeskötsel här

NYHETSBREV

Vad är fördelarna med att prenumerera på nyhetsbrevet?

Du för förhandsinformation om nya kollektioner och smycken i begränsad upplaga. Vissa erbjudanden erbjuds endast till prenumeranter. 

Hur avslutar jag prenumerationen på nyhetsbrevet?

Du klickar på länken "unsubscribe" längst ner i ditt nyhetsbrev.